31. august 2007 hos Annette
Oppskriften er hentet fra Norsk Sjømat
Porsjoner 4
Ingredienser:
ca. 600g Laksefilet, uten skinn og ben
Salt og pepper
Olje til steking 4 ts
Tapenade
Ratatouille:
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
3 sjalottløk
1/4 kinesisk hvitløk, finnhakket
3-4 ss olivenolje
1 gulrot, i små terninger
1 squash, i små terninger
1 liten aubergine, i små terninger
1 løk, hakket
Salt og pepper
Parmesankrem:
1 beger (3 1/3 dl) kremfløte
100-150g parmesan
Salt og pepper
Start med ratatouillen. Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre. Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2—3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre. Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.
Kok inn fløten til parmesankremen til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.
Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.
Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefiletoppå. Legg et lite ”egg” av tapenade på hvert laksesykke og sett på en liten skive parmesan. Drypp den fyldige sausen rundt.
Tips. Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke skjæres bort før videre tilberedning.
mandag 12. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar