23. mai 2008 hos Annette
Oppskriften er hentet fra kokke-Lise
Endelig er helgen her igjen og kokke-Lise disker opp med en herlig dessert denne fredagen. Bringebærsymfoni med vanilje og portvin kan nytes både til hverdags og fest!
Til seks til åtte personer trenger du:
Vaniljekrem
Kakebunn
400g fryste bringebær
4ss sukker
6 mandelkjeks, biscotti eller marengs
1 1/2 dl cream sherry eller portvin
3 dl fløte friske bringebær, hakkede pistasjnøtter og/eller revet sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:Varm opp de fryste bringebærene med sukkeret. La det koke i ca. 1 minutt eller til sukkeret er oppløst. Knus bærene lett med en gaffel, men la noen være hele.Trim kakebunnen til en firkant. Restenen kan du fryse ned til senere bruk. Del bunnen i to lag, dynk hvert lag med det meste av portvin og legg kaken sammen igjen. Skjær den så opp i små terninger. Knus kjeksen og pisk fløten til myk krem. Anrett desserten i en stor glassbolle eller flere små. Legg kake, bringebærpure, vaniljekrem, pisket krem og knuste kjeks lagvis. Drypp over resten av portvinen og avslutt med krem. Pynt med friske bringebær, revet sjokolade og pistasjnøtter.
Tips:Lag desserten ferdig et par timer før servering, den blir bare bedre av å stå en stund i kjøleskapet.. Legg det siste laget med pisket krem på rett før servering og pynt til slutt.
mandag 12. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar