mandag 12. april 2010

En fromasj - mange smaker

Hos Eli 19. januar 2008

4 Porsjoner

6 plater gelatin
3 egg
6 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter
Visp egg og sukker til eggedosis før du visper kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.

Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Hell ca 1/2 dl kokende vann over de oppbløtte platene, slik at de løser seg opp. Rør litt rundt.
Du kan også sette bollen med de oppbløtte platene i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sekunder, slik at gelatinen smelter.


Rør gelatinoppløsningen inn i den smakstilsetningen du ønsker. Se under! Bland deretter gelatinen forsiktig i krem/eggedosisblandingen.

Hell blandingen i serveringsbolle eller kuvertskåler. Sett fromasjen kjølig et par timer før servering slik at den stivner. Pynt f.eks. med appelsinskiver og revet skall.

Forslag til smakstilsetninger:
• presset saft og revet skall av 1 godt vasket appelsin eller sitron.
• en liten boks oppskåret ananas.
• ca. 2 dl syltetøy eller rørte bær.
• 1/2 dl sherry.
• 50 g revet eller smeltet sjokolade.

Vi brukte presset appelsin som smakstilsetning denne gangen.
    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar