mandag 12. april 2010

Juletorsk med Sandefjordsmør

Hos Anette 2. desember 2005

Torskefilet ca. 1 ½ kg
Salt
Kålrabi
Gulerøtter
Brokkoli
Mandelpoteter

Kok opp vannet med salt ( 3ss salt pr. Liter vann).
Ta kjelen av platen, og legg i fisken. Sett kjelen på platen igjen og la vannet så vidt nå kokepunktet, ta kjelen til side og la fisken trekke i 5-6 minutter til den er kokt.

Serveres med kokte poteter, brokkoli, kålrabi og gulrøtter i staver, sitronbåter og sandefjordsmør.

Sandefjordsmør:

3-4 dl fløte
3 ss finhakket persille
300 gr smør
2-3 ss sitronsaft

Kok opp fløten med persille.
Ta kjelen av platen og rør inn smøret, ca. 1 ss om gangen.
Smak til med sitronsaft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar