31. mars 2006 hos Annette
Ingredienser:
700 g torskefilet
litt allehånde
1 stk løk
4 stk gulrot
1 ss smør
400 g kokt makaroni
100 g brødkrumme
Hvit saus
3 ss smør
2 ss mel
2 stk sjalottløk
6 dl melk/kokevann fra fisken
2 stk egg
3 ss revet ost salt nykvernet pepper
Tilberedning:Lettsalt fisken. Finsnitt løken og gulrøttene og fres dem i smøret til de blir blanke. Ha på 1 liter vann og legg fisken oppi og strø på allehånde. Kok fisken i ca 5 minutter og sil av kokevannet. Plukk fisken i grove skiver.Hvit saus: Fres finhakka sjalottløk med smøret og ha på melet. Fres dette litt uten at melet tar farge. Tilsett kald melk/kokevann, smak til med salt og pepper. Rør godt og kok opp. La det småkoke i 10 min og avkjøl litt før du blander inn egg og ost. Smør en ildfast form og monter lagvis fisk, gulrøtter, makaroni og saus. Krydre med salt, pepper og litt gressløk innimellom.Dryss brødkrumme på toppen (kan kjøpes eller lages i mikser av loff). Stek formen på 220 grader, ca 15-20 min.
mandag 12. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar