Matklubb hos Irmelin 4. april 2008
(4 Grete Roede porsjoner)
Dette trenger du:
- 400 g ytrefilet av kalv eller storfe
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss honning
- 1/2 ss olje
Rotgrønnsaker:
- 400 g høstens grønnsaker f.eks pastinakk, persillerot, gulrot, sellerirot
- 6 mandelpoteter
- 12 cherrytomater
- 2-3 kvister timian
- 1 sitron
- 1 ss olje
Sitrussjy:
- 2 ts honning
- 1 sitron
- 1 lime
- 4 dl buljong
Slik gjør du:
- Rens og skrell høstens grønnsaker og kutt den i ønsket størrelse. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsaker og poteter i olje. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk timian og press saften av sitronen. Ha dette over grønnsaksblandingen. Tilsett cherrytomater tilslutt.
- Legg grønnsakene i en ildfast form og stek de videre på 180 grader i ca. 10 minutter.
- Bland sammen honning og lime, og pensle filetene. Strø på salt og pepper og stek filetene raskt i en varm panne med olje. Legg filetene over grønnsakene i den ildfaste formen og la dem steke med de siste 5 minuttene.
- Press saften av sitron og lime og bland med honning og buljong. La sjyen koke i 5 minutter.
Server kjøttet på en seng av rotgrønnsaker med sitrussju og pynt med timian.
|
__________________________________________________
Bruker du Yahoo!?
Lei av spam? Yahoo! Mail har den beste spambeskyttelsen
http://no.mail.yahoo.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar