søndag 11. april 2010

Honningglassert ytrefilet med timianbakte rotgrønnsaker

Matklubb hos Irmelin 4. april 2008

(4 Grete Roede porsjoner)

Dette trenger du:

  • 400 g ytrefilet av kalv eller storfe
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss honning
  • 1/2 ss olje
Rotgrønnsaker:

  • 400 g høstens grønnsaker f.eks pastinakk, persillerot, gulrot, sellerirot
  • 6 mandelpoteter
  • 12 cherrytomater
  • 2-3 kvister timian
  • 1 sitron
  • 1 ss olje
Sitrussjy:

  • 2 ts honning
  • 1 sitron
  • 1 lime
  • 4 dl buljong

Slik gjør du:

  1. Rens og skrell høstens grønnsaker og kutt den i ønsket størrelse. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsaker og poteter i olje. Smak til med salt og pepper.
  2. Finhakk timian og press saften av sitronen. Ha dette over grønnsaksblandingen. Tilsett cherrytomater tilslutt.
  3. Legg grønnsakene i en ildfast form og stek de videre på 180 grader i ca. 10 minutter.
  4. Bland sammen honning og lime, og pensle filetene. Strø på salt og pepper og stek filetene raskt i en varm panne med olje. Legg filetene over grønnsakene i den ildfaste formen og la dem steke med de siste 5 minuttene.
  5. Press saften av sitron og lime og bland med honning og buljong. La sjyen koke i 5 minutter.
Server kjøttet på en seng av rotgrønnsaker med sitrussju og pynt med timian.



__________________________________________________
Bruker du Yahoo!?
Lei av spam? Yahoo! Mail har den beste spambeskyttelsen
http://no.mail.yahoo.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar