8. mai 2009 hos Annette
Oppskriften er hentet fra Matprat
Porsjoner
Ingredienser
2 dl kremfløte
225 g kokesjokolade
4 stk eggeplomme
2 stk eggehvite
100 g melis
Slik gjør du:
Pass på å ha romtempererte egg.1. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
2. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
3. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
4. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem.
Tips: Kan lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.
mandag 12. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar