Hos Anette 2. mars 2007
4 Personer
800 g torskefilet (av stor torsk)
4 ss hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
smør eller olivenolje til steking
PAPRIKASAUS:
2 stk sjalottløk
3 stk paprika av forskjellig farge
1 ss smør ev. olivenolje
3 dl fiskekraft (ev. fiskebuljong)
2 dl tørr hvitvin eller eplemost/sider
3 dl matfløte
2 ts maisenna rørt ut i
0,25 dl kaldt vann
salt
grovmalt pepper
Begynn med sausen. Rens og finhakk løken og skjær paprika i små terninger. Varm smør/olje i en stekepanne og stek først paprika i 2-3 min.
Ta opp og tilsett løk i pannen og stek løken til den er blank. Hell i fiskekraft og vin/sider, kok opp og kok inn til det halve (uten lokk).
Tilsett fløte og kok i 3-4 min. Jevn ev med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann, til sausen får passende konsistens.
Tilsett den stekte paprikaen og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm mens torsken stekes.
Tørk torskefiletene godt i kjøkkenpapir. Skjær i biter a ca 200 g. Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper og stek i smør i middels varm panne 2-3 min på hver side.
Tykkelsen på fiskeskivene avgjør steketiden.
Server med varm paprikasaus, ris, kokte eller stekte poteter og brokkoli.
tirsdag 13. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar