tirsdag 13. april 2010

Breiflabb med Soltørket tomat og Blomkålkrem

Hos Anette 23. januar 2008

INGREDIENSER:
800 g breiflabbkoteletter eller filet uten skinn
2 ss olivenolje
250 g frisk spinat
2 ss smør


TOMATOLJE
2 ss trøffelolje eller olivenolje
0,5 dl olje fra tomatene
3 ss finhakkede soltørkede tomater i olje
1 stk tomat uten skin og kjerne, i terninger
salt
hvit pepper


BLOMKÅLKREM
1 stk blomkålhode
3 dl matfløte
1 ss smør
pepper
2 ss snøfrisk naturell


OVNSBAKTE POTETER
8 stk potet
olje
salt
pepper


FREMGANGSMÅTE:

Tomatolje:
Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje.
Dryss salt og pepper over.
Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.

Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele.
Hell over vann til det dekker.
Kok til bukettene er møre.
Hell av kokevannet.
Varm opp fløten.
Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk.
Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe.
Smak til med salt og pepper.


Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne.
Kok opp vann med smør og salt og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen.
La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken.
Pynt med friske urter og drypp tomatoljen rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar