tirsdag 13. april 2010

Tiramisu

Hos Anette 23. januar 2009

INGREDIENSER:
FERDIG SUKKERBRØD ELLER LADYFINGERKJEKS

DYNKING
1 dl sterk kaffe
1 dl sterkvin (sherry eller portvin)
1 ss kakaopulver
litt revet sjokolade på toppen


OSTEKREM
4 pl gelatin
6 stk egg
1,5 dl melis
250 g mascarponeost
3 ss cognac
0,25 stk appelsin, revet skall av
0,25 stk sitron, revet skall av
0,5 dl kokende vann


FREMGANGSMÅTE:
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommmene og melisen. Bland inn Mascarponeost (evt kremost), konjakk og revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.

Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar