Hos Anette 23. januar 2009
INGREDIENSER:
FERDIG SUKKERBRØD ELLER LADYFINGERKJEKS
DYNKING
1 dl sterk kaffe
1 dl sterkvin (sherry eller portvin)
1 ss kakaopulver
litt revet sjokolade på toppen
OSTEKREM
4 pl gelatin
6 stk egg
1,5 dl melis
250 g mascarponeost
3 ss cognac
0,25 stk appelsin, revet skall av
0,25 stk sitron, revet skall av
0,5 dl kokende vann
FREMGANGSMÅTE:
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommmene og melisen. Bland inn Mascarponeost (evt kremost), konjakk og revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering.
tirsdag 13. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar