Hos Monica 8. Juni 2007
Ingredienser
1 liter frisk sopp (gjerne skogsopp)
1-2 ss smør
3 dl kremfløte
1-2 ss madeira eller sherry (kan sløyfes)
salt og pepper
Fremgangsmåte
Rens og børst soppen ren. Skjær den i passe store biter.
Stek den pent brungyllen sammen med smøret, og krydre med salt og pepper.
Hell fløten over soppen, og la retten surre på svak varme i ca 25 minutter.
Når konsistensen er som stuing, tilsettes hetvin, og eventuelt mer pepper og salt etter smak.
Stuingen egner seg som følge til ulike kjøttretter, som fyll i omeletter eller på smørstekte loffskiver.
Dryss gjerne litt finhakket persille eller kjørvel på toppen – soppstuing er ikke verdens mest fargerike rett!
mandag 26. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar