mandag 26. april 2010

Vaniljeis med ristede hasselnøttkjerner og karamellsaus

Hos Stine 5. Juni 2009

4 personer

Ingredienser
1 liter vaniljeis
5 dl hasselnøtter
2 dl fløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 gr smeltet smør

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Rist hasselnøttene i ovnen til de får en gyllenbrun farge.
Gni dem med hendene slik at skallet løsner.
Pakk dem så inn i et håndkle, og knus dem med noe hardt.

Visp isen myk, og bland inn mesteparten av nøttene.
Legg isen i en iskald form som har stått i fryseboks. Bruk resten av nøttene som garnityr, og sett formen i fryseboksen til isen får satt seg.
Serveres med karamellsausen.

Karamellsaus
Kok fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kasserolle.
La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens med mørkebrun farge.
Det tar ca 10-15 minutter.
Rør i det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle seg ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar