Hos Anette 3. september 2004
Ca. 6 personer
12 - 18 rensede kamskjell muslinger
3 sjalottløk, hakket
1 laurbærblad
½ ts malt fennikel
3 dl tørr hvitvin
3 dl kremfløte
Salt og pepper
3 ss hakket persille
Tilberedes i ovn ved 200 grader i 3-4min på midterste rille.
Bruker du friske kamskjell er det nok med to kamskjell til hver.
Ferdig rensede er mindre så da må du regne 3 til hver.
Del muslingene i skiver og legg i ildfaste former eller i den dype delen av skallet fra skjellene. Evt. Rognen legges også ved.
Sjalottløken kokes med laurbærblad, fennikel og hvitvin til vinen har kokt inn til det halve. Sil vinen. Tilsett fløten og kok sausen inn til det halve. Smak til med salt og pepper, og rør inn persille.
Fordel sausen over kamskjellene og gratiner i ovnen.
Serveres som forrett evt. med brød til.
tirsdag 13. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar