tirsdag 13. april 2010

Hvitvinsdampet Torsk/Skrei med Safransaus

Hos Anette 5. desember 2009

4 Personer

Ingredienser:

800 gr skrei eller torsk
2 ts salt
1 dl hvitvin

1 dl vann
Saft av ½ sitron
2 dl kremfløte
½ gr safran

Fremgangsmåte:

Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss med salt. La ligge i 20 minutter, skyll deretter fisken og tørk den.
Kok opp vann, vin og sitronsaft og legg fiskestykkene i. La trekke i 7 min.
Ta opp fisken og legg på et fat m/aluminiumsfolie over.
Hold fisken varm i stekeovn v/70 grader.

Sil kokekraften, tilsett fløte og kok inn sausen til den tykner, 5-7 min.
Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.

Server med sukkererter og andre grønnsaker og gode poteter.
    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar