mandag 12. april 2010

Grisegod svinefilet med sopp og cognacsaus

Hos Anette 29. februar 2008

4 personer

Indrefilet av svin
150 gr. Smør
6 sjalottløk
3 dl. Kremfløte (eller matfløte)
ev. 3 ss. Konjakk eller brandy
salt og pepper
3 knuste hvitløksbåter
150 gr. Kantareller
6 baconskiver
12 skiver jarlsbergost

Tørk filetene og skjær et snitt på langs (nesten helt gjennom)

Fordel 2 baconskiver og 4 osteskiver i hver filet. Salte og pepre.

Bind sammen med bommulstråd 3 – 4 steder på hver filet.

Smelt smør i stor panne og fres pepper og hakket hvitløk.
Legg i filetene og brun dem raskt på alle kanter. Ha dem over i ildfast form.

Settes i 180 grader varm ovn, steketid 12-14 minutter.
Ha hakket sjalottløk og soppbiter i pannen med smøret som er igjen.
Tilsett fløte og konjakk og la det koke opp til en herlig tykk saus (i løpet av få minutter).
              

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar