Hos Stine 12. Oktober 2007
Ca 10 Personer
Mørdeig:
175 gr hvetemel
2 ts kakaopulver
125 gr usaltet smør, i terninger
25 gr strøsukker
Fyll:
4 ts gelantinpulver
3 ss kaldt vann
125 gr strøsukker
3 eggeplommer
1 ss maisenna
6 dl melk
2 ss finmalt espressokaffe
50 gr melkesjokolade, brukket i stykker
sjokoladeskav til pynt
Smuldre smøret i det siktede melet og kakaopulveret.
Tilsett sukker og bland det til det blir en deig.
Klem deigen jevnt ut i en dyp 20 cm riflet paiform
Forstek paiskallet i 20 minutter i forvarmet ovn på 180 grader.
Avkjøl.
Legg gelantinpulveret i vann.
Rør sammen sukker, eggeplommer, maisenna og 2 ss melk.
Kok opp resten av melken og pisk inn kaffepulveret. Rør det inn i eggeblandingen.
Ha blandingen tilbake i gryten. Varm langsomt opp under omrøring til det begynner å tykne. Ta gryten av varmen. Rør inn gelantinet til det er oppløst.
Tilsett sjokolade og rør til den har smeltet.
Avkjøl kort.
Hell blandingen i paiskallet. Avkjøl i flere timer.
Pynt med sjokoladeskav før servering.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar