mandag 26. april 2010

Myk Sjokoladepai

Hos Stine 12. Oktober 2007

Ca 10 Personer

Mørdeig:
175 gr hvetemel
2 ts kakaopulver
125 gr usaltet smør, i terninger
25 gr strøsukker

Fyll:
4 ts gelantinpulver
3 ss kaldt vann
125 gr strøsukker
3 eggeplommer
1 ss maisenna
6 dl melk
2 ss finmalt espressokaffe
50 gr melkesjokolade, brukket i stykker
sjokoladeskav til pynt

Smuldre smøret i det siktede melet og kakaopulveret.
Tilsett sukker og bland det til det blir en deig.
Klem deigen jevnt ut i en dyp 20 cm riflet paiform
Forstek paiskallet i 20 minutter i forvarmet ovn på 180 grader.
Avkjøl.

Legg gelantinpulveret i vann.
Rør sammen sukker, eggeplommer, maisenna og 2 ss melk.
Kok opp resten av melken og pisk inn kaffepulveret. Rør det inn i eggeblandingen.

Ha blandingen tilbake i gryten. Varm langsomt opp under omrøring til det begynner å tykne. Ta gryten av varmen. Rør inn gelantinet til det er oppløst.
Tilsett sjokolade og rør til den har smeltet.
Avkjøl kort.
Hell blandingen i paiskallet. Avkjøl i flere timer.

Pynt med sjokoladeskav før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar