mandag 26. april 2010

Sjokoladepavlova i porsjonsskåler

Hos Anette 29. Februar 2008

Ingredienser:
Bunn:

6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ts maisennamel

Lys sjokoladekrem:
200 g lys sjokolade
6 dl Kremfløte

Fyll:
100 g jordbær
100 g bringebær
100 g blåbær

Slik gjør du:
I stekeovnen ved 160 grader i ca. 20-25 minutter.


Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao, og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig, fordeler du den i porsjonsformene og steker marengsen. Marengsen skal være sprø på yttersiden og litt myk inni. Avkjøl på rist.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad. Visp fløten lett. Rør inn den smeltede sjokoladen i ca. 1/3 av kremen. Avkjøl. Rør i resten av kremen rett før du skal pynte kaken ferdig.

Fordel sjokoladekremen oppå. Pynt med en blanding av jordbær, bringebær og blåbær.

Som variasjon kan du droppe kakaoen i bunnen og få hvit marengsbunn.

Marengsen holder seg lenge om den oppbevares tørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar