Hos Ethel 4. november 2006
750 g steinbitfilet
2 ts salt
250 g sjampinjonger eller kantareller i tynne skiver
smør/olje til steking
BASILIKUMSAUS
1 potte basilikum
2 stk finhakket sjalottløk
1 ss smør
1 dl tørr hvitvin
1 dl fiskekraft
1 dl matfløte
1 ss smør
1 ss hvetemel
salt
pepper
FREMGANGSMÅTE:
Start med sausen.
Plukk av og finhakk basilikumbladene.
Fres halvparten av basilikumbladene og all sjalottløken i smør i 3 minutter.
Hell på hvitvin og la den koke inn til det halve. Tilsett fiskekraft og fløte og gi det et oppkok.
Rør sammen smør og mel og visp det i sausen. La den småkoke i 4-5 minutter og smak den til med salt og pepper.
Rør inn resten av basilikumen like før servering. Hold sausen varm uten at den koker.
Skjær soppen i skiver og brun dem i smør. Ta dem opp og stek fisken i 2-3 minutter på hver side
Anrett fisken med soppen, saus og poteter eller pasta, kokte grønnsaker eller salat.
torsdag 22. april 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar